23 Temmuz 2010 Cuma

Aşk-ı Memnu 73. Bölüm Özeti

Yabancılar Polisi, izinsiz çalıştığı gerekçesiyle Katia’yı köşkten almaya gelir. Mutfaktan polisleri duyan Katia telaşla hemen Behlül’ün odasına koşar, o sırada Bihter de Behlül’ün yanındadır. Katia, Firdevs Hanım’la Bihter’in Behlül’ün arkasından iş çevirdiklerini, Sedef’i onların arattıklarını itiraf eder ve polislere yakalanmadan evden kaçıp Nihat ve Peyker’e gider.

Peyker, Katia’nın orada kalmasına izin vermez ama Nihat ona acır ve kalsın ister. Peyker’i, Sedef konusunda konuşturmaya çalışır ancak Peyker her şeyi anlatmaz. Çünkü Nihat, babası gibi Bihter ile Behlül’ün arasında bir ilişki olduğuna inanır.

Nesrin, Matmazel’e Katia ve Bihter ile Behlül ilişkisi hakkındaki endişelerini dile getirir. Matmazel bunları kabul etmek istemez ama onun da içine şüphe düşmüştür.

Bihter, Katia meselesi yüzünden annesine çok kızgındır. Ona bağırıp çağırırken Beşir’in de yasak aşkı bildiğini ağzından kaçırır. Firdevs Hanım bu işin içinden nasıl çıkacaklarını düşünmeye başlar.

Beşir, hastanede yatmaktadır ve durumu kritiktir. Süleyman Efendi’ye, “eğer bana bir şey olursa kasadakileri alıp Matmazel’e ver lütfen” diye vasiyet eder. Cemile de kapının arkasından tüm konuşulanları duyar, kasa anahtarının yerini öğrenir.

Behlül, Firdevs Hanım’la yüzleşir ve birbirlerine meydan okurlar. O sırada Nihal gelir ve ev bakmak üzere Behlül’le evden çıkarlar.

Nihat, Katia’yı polislere teslim etmeye götürürken arabada Katia’nın yalvarmalarına dayanamaz, ona yardım edeceğini söyler ama bir şartı vardır: Katia da ona yardım edecektir ve yoldan geri dönerler.

Cemile köşke gelir. Niyeti kasaya ulaşıp içinde ne olduğunu öğrenmektir. Tam Beşir’in dolabını karıştırırken Bihter onu suçüstü yakalar ve elindekileri almaya çalışır ama Cemile direnir, onun özel eşyaları deyip bir şey vermez. Bihter onu evden kovar. Matmazel de o sırada oradadır ve Bihter’in imalı sözlerine karşılık kibarca ‘daha saygılı olun’ mesajı verir.

Nihal ve Behlül ev bakmaya giderler, gelecekten konuşurlar ve mutludurlar. O sırada Bihter Behlül’ü arar ve Beşir’in elinde bir kanıt olup olmadığını öğrenmesini ister.

Adnan Bey Katia meselesinin çözülmesi için avukatlarına talimat verir. Nihat’ın şirkete geldiğini öğrenen Adnan Bey hemen yanına gider ve konuşmak ister. Ama Nihat eşyalarını toplamaktadır ve kararlı bir şekilde şirketten ayrılır.

Behlül ve Nihal hastaneye gider. Behlül Beşir’in odasına girip ondan gizlediği herhangi bir şey olup olmadığını öğrenmeye çalışır. Ama Beşir bir şey söylemez. O anda içeriye doktorlar girer ve konuşma yarıda kalır.

Nihat, Katia’yı Hilmi Önal’a götürür ve yardımının karşılığı olarak her şeyi anlattırır. Artık Katia da Hilmi Önal safındadır.

Süleyman Efendi, Cemile’ye kapı dinlediği ve gizlice köşke gidip Beşir’in emanetlerini aldığı için çok kızar. O sırada Matmazel eve gelir ve Süleyman Efendi Beşir’in bu emanetleri esasında Matmazel’e vermesini istediğini söyleyerek teslim eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder