23 Temmuz 2010 Cuma

Aşk-ı Memnu 76. Bölüm Özeti


Behlül, Bihter’in çağrısına kayıtsız kalamaz ve otele gider. Ama hiç beklemediği bir sürpriz doğum günü partisiyle karşılaşır. Tüm aile ve arkadaşları oradadır.

Adnan Bey, Sait ile gizlice görüştür Katia ve Hilmi Önal hakkında bilgiler elde etmeye çalışır. Duyduklarından aklı karışmıştır.

Firdevs Hanım ile Çetin Bey başbaşa yemektedir ve evlilik kararı alırlar. O sırada Peyker ve Nihat ile karşılaşırlar ve bu yüzden aralarındaki gerginlik açığa çıkar. Firdevs Hanım’ın gizlediği bu durum Çetin Bey’in aklını karıştırır.

Şayeste Hanımlar Beşir’i ziyarete gelir, Cemile kasa anahtarını sorar ve Beşir “kasada emanet yok artık” deyip konuyu kapatır.

Doğum günü partisi sırasında yalnız kalan Behlül ve Bihter, yine restleşirler ve Bihter “bu evliliğin olmayacağı”ndan emindir.

Parti dönüşünde Adnan Bey, Katia konusunu açar ve Bihter bu durumdan rahatsız olur.

Nihat, Çetin Bey’i görünce masasına neden gelmediğini açıklayan bir telefon açar. Bu konuşma ile Çetin Bey, Firdevs Hanım ve kızları ile arasındaki tatsızlığı öğrenmiş olur, içine kurt düşer.

Parti dönüşü Adnan Bey, Beşir’in yanına gider, oldukça duygusal bir konuşma geçer aralarında. Birbirlerini çok sevdikleri ve bağlı oldukları açıktır. Beşir, “Nihal için daha iyi olacağı”na dair söz verir.

Nihal ve Behlül için gece devam eder. Asıl sürpriz Nihal’in hediyesi olan teknedir. Behlül bu jest karşısında çok mutlu ve mahcup olmuştur.

İş ilanlarına bakıp umutsuzlaşan Katia’nın kapısı çalar, gelen Kemal’dir. Katia’ya pek çok yiyecek ve para getirir. Güven verici konuşmalar yapar. Katia’nın aklı karışır, kimin yanında olacağı konusunda tedirgin olur.

Adnan Bey, avukatı aracılığıyla Kemal’in Katia’nın yanında olduğu bilgisini alır; bu işin peşini bırakmamaya kararlıdır.

Japonya’ya gitmeye hazırlanan Adnan Bey, Nihal’le telefonda vedalaşır. Teknede sabahlayan çift çok mutludur ve gelecekten umutludur.

Kemal ve Katia geceyi birlikte geçirirler. Katia’ya güven vermeye uğraşan Kemal, yanından ayrılır ayrılmaz Adnan Bey’in avukatına haber verir. Öğrendiği yeni şeyler vardır.

Çetin Bey ve Firdevs Hanım da geceyi birlikte geçirmişlerdir. Bihter’in çağrısını Peyker’miş gibi alıp konuşan ve Çetin Bey’in de duymasını sağlayan Firdevs Hanım, Çetin Bey’in ağzından ani bir yanlış kelime çıkınca haksızken haklı ve mahçupken güçlü duruma geçer.

Hilmi Önal, Aynur ile barışmaya çalışır. Ama bu sefer kesin olarak kararlıdır.

Arsen Hanım, şirkette karşılaştığı avukat ile konuştuklarını Adnan Bey’i korumak için anlatmamaya karar verir. Arsen Hanım, farklı bir senaryo uydurarak Adnan Bey’in gerçekleri duymasına engel olur ve Adnan Bey’e de böyle şeylerle uğraştığı için çok kızar. Ancak yine de içi rahat etmez ve Matmazel’le bunları paylaşır.

Evde düğün hazırlıkları devam etmektedir. Behlül, Bihter’in ağır eleştirilerine maruz kalır yine. Amcasının imkanları yüzünden Nihal’i sevdiğini söyler.

Bahçeye çıkarılan Beşir, Behlül ile yalnız kaldıklarında Nihal’i ne kadar çok sevdiğine ikna olur ve kasadaki emaneti Behlül’e vermeye karar verir. Süleyman Efendi’ye haber vererek bankaya birlikte gidip emaneti Behlül’e vermesini rica eder. Ancak bankada başka bir sürpriz kişi daha vardır: Matmazel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder