23 Temmuz 2010 Cuma

Aşk-ı Memnu 74. Bölüm Özeti

Rıza Kaptan ve Nesrin nihayet evlenirler. Aynı dakikalarda Kemal Ormancı ile Katia da birbirlerine ‘evet’ diyerek imzalarını atarlar. Böylece Katia sınırdışı edilmekten kurtulur ama aynı zamanda Hilmi Önal’ın Adnan Bey’i yok etme planlarına dahil olur.

Beşir’in bir ziyaretçisi vardır; canını acıtırcasına Nihal ve Behlül’den bahsedip duran Bihter. Asıl amacı yasak aşkla ilgili herhangi bir şey bilip bilmediğini öğrenmektir ancak öğrenemeden hastaneden ayrılır. Beşir pencereden onun arkasından bakarken Bihter’i takip eden gizemli bir adamı fark eder, anlam veremez.

Behlül, sanat galerisine Peyker’i ziyarete gider. Sedef konusunda hesap sorar ve dava hakkında ağzını arar ama çok sert bir tavırla karşılaşır. Peyker en ufak bir taviz vermeden konuşmayı bitirir.

Matmazel, Beşir’i kasada ne olduğunu söylemesi için ısrar eder ancak Beşir ser verip sır vermez. ‘Bunu ancak ben öldükten sonra öğreneceksiniz’ diyerek Matmazel’i iyice meraklandırır.

Bihter’i takip eden gizemli adamın kim olduğu açıklığa kavuşur; Adnan Bey bu davadan zarar görmemesi için Bihter’e koruma tutmuştur ancak bunu habersiz bir şekilde, gizlice yaptığı için Bihter’den çok sert bir geri dönüş alır. Bihter çok üzgündür, hüngür hüngür ağlarken Behlül buna dayanamaz ve Bihter’i arayarak teselli etmek ister.

Peyker ve Nihat yurt dışında yerleşme planlarını Önallar’la paylaşır ama Hilmi Önal bunu hiç kaale almaz, onun tek derdi ertesi günkü davadır. Ancak ellerinde hala bir kanıt yoktur.

Adnan, Bihter, Nihal ve Behlül hep birlikte Adliye’ye giderler. Katia’nın Hilmi Önal’ın şahidi olarak oraya gelmesi herkesi şok eder. Arsen Hanım hala dava konusunda endişelidir, Adnan’ı son anda vazgeçirmeye çalışır. Bir yandan da Bihter davadan vazgeçmemesi için Adnan’ı yüreklendirir. İkisi arasında kalan Adnan, nihayetinde davadan çekilir.

Adliye’den şirkete kutlama yapmaya dönen Hilmi Önal ve yandaşları bir sürprizle karşılaşır. Nihat da oradadır ve birden Peyker içeriye girer. Gördükleri karşısında çok sinirlenerek Nihat’tan ve Hilmi Önal’dan hesap sorar, Katia’yı da tehdit eder. ‘Eğer kardeşimi zarar verecek olursanız bu evlilik biter’ deyip çıkar.

Tüm bunlar olurken Nihal de harıl harıl düğün hazırlığı yapmaktadır. Firdevs Hanım ona yardım etmek istediğini söyleyip yaklaşmaya çalışır ancak Nihal ona karşı oldukça soğuk ve mesafelidir.
Adnan, davadan çekildiği için huzursuzdur, kendini Hilmi Önal’a karşı yenilmiş hisseder. Kendini atölyede rahatlatmaya çalışır. Yalnız, dalgın ve üzgündür.

Bihter ve Behlül sabah sporu yaparlarken koruda karşılaşırlar. Birbirlerini çok özlemişlerdir ve bu sefer ikisi de kendilerine engel olmazlar. Ve aşkları yeniden alevlenir. Behlül, Bihter’in içine işlediği gerçeğiyle bir kez daha yüzleşir.
Eve döndüklerinde herkes kahvaltı sofrasındadır. Aşıklar tedbirsizlikleriyle herkesin kafasında soru işareti oluşturmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder