23 Temmuz 2010 Cuma

Aşk-ı Memnu 77. Bölüm Özeti

Çetin Özder, Firdevs Hanım ile evlilik işlermlerini başlatır.

Behlül, teslim aldığı cd’nin içinde ne olduğunu merak eder ve izledikten sonra cd’yi parçalayıp yok eder.

Matmazel ile Arsen Hanım buluşurlar, Adnan Bey’in şüpheyle yaptıklarını Matmazel’e anlatır. Arsen Hanım, gizlediği asılsız bilgileri neden anlatmadığını açıklar. Ayrıca düğün öncesi kimsenin keyfi kaçmasın ister.

Adnan Bey’in kafası hala karışıktır, çözemediği için de sıkıntı duymaktadır. İş görüşmesi için yola çıkar.

Nihal düğün hazırlıklarıyla meşguldür.
Behlül, Bihter’le yaşadıklarını gözünün önüne getirir. İzlediklerinden etkilenmiştir.

Çetin Özder, Firdevs Hanım’ın geçmişteki hesaplarını ve maddi durumunu avukatına incelettirir ve evlilik sözleşmesi yapmaya karar verir.

Firdevs Hanım, akşama Çetin Bey’i yemeğe davet etmiştir, çok heyecanlıdır.

Bülent, Beşir’i yere düşmüş halde bulmuştur. Bülent onu yerden kaldırır ve Beşir bunu kimseye söylememesini rica eder.

Behlül, Bihter’e cd’den bahseder. Evdeki herkesin ilişkilerinden haberi olduğunu söyler. Bihter yine Behlül’e yakınlaşmak ister ama Behlül karşı koyar. Nihal’le evliliğini engelleyici sözler söyler. “Bu evlilik bir cinayet” der. Firdevs Hanım, Bihter’in yanına gidip ne olduğunu sorduğunda, “eğer ben Bihter’sem, bu evlilik olmayacak” diye çıkışır.

Bihter, bir anlık sinir kriziyle Nihal’i aramaya yeltenir ama Firdevs Hanım engeller ve eğer bu gerçeği söylerse neler olabileceğini anlatır. Bihter sakinleşir ve susar.

Behlül, düğün mekanında hazırlıklar yaparken Matmazel çıkagelir ve konuşmak istediğini söyler. Behlül köşe sıkışmışken, Bihter’le geçmişte bir şeyler yaşadığını söyler, Peyker’den bile önce. Ama Matmazel buna inanmaz, hala aralarında bir şeyler olduğunu düşünür. Bu konuşulanları duyan Bülent, “daha zaman varken çıkın onun hayatından” diyen Matmazel’e anlam veremez.

Nihal saç provasındayken, kuaföre Peyker çıkagelir. Bugünlerde olan bitenlerle ilgili konuşurlar ama Peyker Nihal’in canını sıkmayı başarır.

Aynur Hanım ile Hilmi Önal boşanmışlardır. Hilmi Önal giderek yalnızlaşır, Nihat da 2 hafta sonra yurt dışına gideceğini söyler.

Hilmi Önal, Katia’yı arar ve akşam yemeğine davet eder. Bu konuşmayı duyup kıskançlıktan çıldıran Kemal, Hilmi Önal’ın yakasına yapışır ve “Katia’yı rahat bırak” deyip arabayı yolun ortasında bırakır ve çeker gider.

Firdevs Hanım’la Çetin Bey yemektedir. Bihter de yanlarındadır. Evlilik planlarını konuşurlar.
Bülent bugün Matmazel ve Behlül’ün konuştuklarını Nihal’e anlatır. Nihal çok bozulmuştur.

Bihter’e sabit numaralı bir telefondan çağrı gelir, arayan Adnan Bey’dir. Adnan Bey’in aradığı numara Riva’daki evin numarasıdır.

Çetin Bey, Firdevs Hanım’a evlilik sözleşmesinden bahsettiği an Firdevs Hanım çıldırır ve yüzüğü çıkarıp atar.

Behlül bir bara gitmiştir, içtikçe içer. O sırada Behlül’ü arar, çünkü az önce onun aradığını zanneder.

Adnan Bey bu sefer de Behlül’ü taş evden arar. Ama o da telefonu açmaz. Adnan Bey iyice şüphelenmiştir.

Nihal, Matmazel’e “neden bizi engellemeye çalışıyorsunuz” diye çıkışır ve Matmazel’i kovar. Nihal çok sinirlidir ve herkese bağırır.

Çetin Bey, Firdevs Hanım’dan özür dilemeye gelir. Ancak Firdevs Hanım, çok kararlı ve üzgündür.

Nihal, Bülent ve Bihter, hazırlanan düğün filmini izlerler. Bihter’e sıkıntı basar ve kalkıp gider. O sırada pencereden Behlül’ün geldiğini görür ve aşağıya iner.

Bihter, taş evden arayanın Behlül olduğunu sanıp ona hesap sorar, ama aynı şekilde Behlül de Bihter’in aradığını zannetmiştir. İkisi de olmadığını anladıklarında bunun yine bir Hilmi Önal oyunu olduğuna kanaat getirirler.

Nihal, Behlül’e hesap sorar, “benim bilmediğim neyi biliyor da bize engel olmak istiyor” der. Behlül, “bana güvenmiyorsan bitsin bu iş, yeter artık” diye çıkışır. Onlar kavga ederlerken Adnan Bey çıkagelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder