23 Temmuz 2010 Cuma

Aşk-ı Memnu 78. Bölüm Özeti


Nihal ve Behlül’ün kavgasının üstüne denk gelen Adnan Bey, oldukça keyifsizdir. Matmazel’in kovulduğunu öğrendiğinde de inanamaz, Bülent durumu açıklamaya çalışır.

O sırada Bihter, Adnan Bey’in ayakkabılarını fark eder, çamurlanmıştır. Taş eve gidip gitmediğinden şüphelenir. Adnan Ney de Bihter’in her hareketini takip eder.

Kemal ve Katia, akşam yemeğindedir ve bugün olanları konuşurlar. Kemal, Katia’yı sevmeye ona yardım etmeye başlamıştır. Bir aile olma hayali kurarlar.

Nihal ve Behlül konuşup barışırlar, cd’yi de yalan dolan açıklar ve Nihal’i ikna eder.
Beşir, Matmazel’i arar ve Matmazel, Behlül ve Bihter ilişkisini gizlediği ve Nihal’i ileride mutsuz edeceği için çok sinirlidir.

Peyker ve Nihat, sanat galerisinin kapanış partisindedir. Hilmi Önal, Nihat’ı arar, biraz alkollüdür ama Nihat’a söyledikleri doğrudur.
Adnan Bey, geçmişteki bazı sahneleri hatırlar ve her şeyden şüphe duyar. Ve Matmazel’i arar, konuşamaz mesaj bırakır. Sonra Beşir’in yanına uğrar, Beşir uyuyordur. Adnan Bey kendi kendine hayatının muhasebesini yapar.

Bihter, Behlül’e gidip Adnan’ın taş eve gitmiş olabileceğini söyler. Onunla kaçabileceğini ve hiçbir şey kaybetmeyeceklerini söyleyip öper. Behlül ne kadar inkar etse de kafası çok karışıktır.

Adnan Bey, Matmazel’le konuşmaya kararlıdır, evine gider. Ama Matmazel istemediği için Şaheste Hanımlar tarafından, şehir dışına çıktı yalanına inandırılır.

Bihter evde hazırlanır, Behlül’ü arar, “daha ne bekliyoruz, gidelim buralardan” der. Behlül itiraz eder ama Bihter “son ana kadar seni bekleyeceğim” diye ona umut verir.

Behlül okuldan mezuniyet belgelerini alır, o sırada Adnan Bey arar. Mutlaka konuşmaları gerektiğini söyler ve biraz sonra okula gelecektir.
Firdevs Hanım, evlilik sözleşmesini imzalamaya ikna etmiştir ama yine de gergindir. Böylece evlilik hazırlıkları başlayacaktır.

Çetin Bey, Aynur Hanım’la sophbet ederken, Firdevs Hanım ile ilgili, Peyker ve Nihat’ın evliliğiyle ilgili bazı sorular sorar. Ama cevap alamaz.
Adnan Bey, Behlül’ün yanına gelir. Şoförsüzdür, arabayı Behlül’ün kullanmasını ister.

Bihter, Behlül’le kaçma planlarında ciddidir. Pasaportunu alır, Firdevs Hanım neler olduğunu anlamak ister.

Adnan Bey, Behlül’e Nihal konusunda uyarır. Behlül’den Nihal’i üzmeyeceğine dair söz alır.
Düğün günü gelmiştir. Bihter çok üzgündür, Behlül günlerdir ona cevap vermemiş, umursamamıştır. Şimdi ne yapacağını bilemez.. Düğüne saatler kala Bihter’in gerginliği artar.

Peyker, Bihter’e veda etmeye gelir. Bihter, onun gitmesini istemez, çok üzgündür.

Beşir’in durumu çok ağırdır. Nihal’e iyi dileklerini söyler. Belki de son kez konuşurlar..

Adnan Bey, eski eşinin mezarındayken Matmazel çıkagelir ve “konuşmamız lazım artık bazı şeyleri saklayamayacağım” der.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder