23 Temmuz 2010 Cuma

Aşk-ı Memnu 75. Bölüm Özeti


Bihter ve Behlül koşu sonrası kahvaltı masasına indiklerinde Adnan Bey, Firdevs Hanım ve Nihal de masadadır. Firdevs Hanım Bihter ve Behlül’ün koruda karşılaşmadıklarına inanmaz. Nihal de bu durumdan şüphelenip Behlül’e hesap sorar ama kendini özür diler bulur.

Aynur Hanım, Hilmi Bey’i evde Katia’yla konuşurken görünce Nihat’ı arar ve ne olup bittiğini sorar. Kesin kararını vermiştir artık, Hilmi Önal’dan boşanacaktır. Peyker de Nihat’a olan güvenini kaybetmiştir, ‘yeni Nihat’ı tanımaya çalışıyorum’ der.

Hilmi Bey, Katia’yı Adnan Beyler’in evinde neler olup bittiği konusunda sorgular. Ancak herhangi bir bilgi alamaz. Aynur Hanım, Katia’nın varlığından rahatsız olduğunu açıkça söyleyip onu kovar, Hilmi Bey’e de boşanma davası açtığını söyler, bu kez kararı kesindir.

Adnan Beyler’in evinde Nihal ve Behlül için çekilecek düğün filmi için hazırlık yapılmaktadır. Bihter Behlül’ün aşkından bir kez daha emin olduğu için çok keyiflidir. Ancak Firdevs Hanım Bihter’i yine ikaz eder. Bihter, ‘Behlül beni seviyor, Nihal’le evlenmeyecek’ der. Firdevs Hanım, Bihter’e yardım etmekten vazgeçmiştir. ‘Artık ben yokum, layık olduğun neyse onu yaşayacaksın’ der.

Nihal ve Adnan Bey çok keyiflidir. Matmazel ve Arsen Hanım da çekim için gelmiştir. Nesrin ve Rıza balayından dönmüştür. Düğün hediyelerini kabul ederler. Çekim ekibi gelmiştir ve herkes iyi dileklerini ölümsüzleştirir. Sıra Matmazel’e geldiğinde çok duygusallaşır ve ağlar, çekimi yarıda bırakırlar.

Katia Beşir’i ziyarete gider. Beşir çok kötü haldedir. Onu öyle görünce Katia da çok üzülür.

Mutfakta, bahçedeki yemek için hazırlıklar yapılmaktadır. O sırada ev telefonu çalar, arayan Katia’dır, Nesrin’i ister. Ona anlatacak önemli şeyleri olduğunu söyler ve numarasını verir.

Çekim biter ve herkes yemeğe oturur. Davetiyeler ve düğün hazırlıkları hakkında konuşurlar. Behlül ve Nihal gelecek planlarını aileye açıklarlar. Yurtdışına gidecekler ve eğitimlerine devam edeceklerdir. Bihter tüm bunları duymaktan çok rahatsızdır ama onun dışında herkes oldukça mutludur.

Gece Behlül ve Nihal eğlenmeye çıkar. Sabahki gerginlikleri geçmiştir. Bihter ile Adnan da başbaşadır, Bihter ne kadar istemese de.

Cemile, Matmazel’e anahtarı ne yaptığını sorar, o da Beşir’e geri verdiğini söyler. Konu uzamadan kapanır. Beşir hayalinde Nihal’i görür. Uynadığında hastane odasındadır ve temizlikçinin yerde bulduğu kasa anahtarını çekmecesinden çıkarıp çöpe atar.

Nesrin herkes yattıktan sonra Katia’yı arar. Katia ‘o evde çok büyük olaylar çıkacak’ der. Hilmi Önal’ın her şeyi bildiğini ve iddialarının doğru olduğunu söyler. Nesrin bu konuşmayı Matmazel’e aynen aktarır.

Nihal ve Bihter kahvaltı sofrasında karşılaşırlar. Bihter, bir hafta sonra Behlül’ün doğumgünü olduğunu öğrenir, plan yapmak üzere düşünmeye başlarlar.

Behlül, Beşir’e gitmiştir. Durumu hakkında doktorlarından bilgi alır. Beşir, Behlül’e eve gitmek istediğini, orada ölmek istemediğini söyler. O sırada Peyker arar. Hilmi Önal’ın söylediklerinin doğru olduğunu, Bihter’le ilişkilerinden haberdar olduğunu söyler, ‘birbirinizden uzak durun’ uyarısını yapar. Behlül her zamanki gibi inkar eder ama bu sefer ciddi olarak kapana kısıldığının farkındadır. Bihter ve Nihal, Behlül’e sürpriz doğum günü partisi için plan yaparlar, böylece Bihter Nihal’in güvenini kazanabilecektir.

Behlül, Adnan Bey’e Beşir’in eve çıkmak istediğini iletir. O sırada Adnan Bey, hapisteki eski şoförü ile özel izinle yüzleşmektedir, ona bu işin peşini bırakmadığını söyler.

Beşir eve çıkmıştır. Adnan Bey’in atölyesini onun yeni odası yaparlar. Herkes daha mutludur, en çok da Beşir.

Bihter, Behlül’e ‘son bir kez başbaşa kalalım’ der ama Behlül istese de kabul etmez. Yine de Bihter onun başını döndürmektedir. Teklifini düşünür, ona karşı koymak çok zor gelir Behlül’e, kafası karışmıştır. Nihayetinde Bihter’in söylediği otele giden Behlül, hiç beklemediği bir sürprizle karşılaşır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder